FAQ

Algemeen

Wat is een online galerij?

Via een gepersonaliseerde en unieke login ontvang je toegang tot een online galerij.
Hierin vind je een selectie terug van de bewerkte foto’s uit jullie sessie.
Deze galerij dient om een keuze te maken voor nabestellingen…deze zijn dus NIET automatisch  inbegrepen

 

Hoe verloopt de bestelprocedure?

Binnen de twee weken na de sessie ontvang je een login tot je persoonlijke online galerij. Hierin vind je een selectie van de gemaakte foto’s terug. De online galerij dient om een keuze te maken. Op elke foto vinden jullie onderaan een grijs balkje. Hierin staat de naam van jullie kindje vermeld + een volgnummer bv xxxx 01. Dit nummer geef je door bij nabestellingen. De online galerij staat gedurende een maand open. Daarna wordt ze afgesloten. Je bestelling wordt met zorg afgewerkt en – na ontvangst van betaling – afhankelijk van de gekozen producten binnen de 4 weken geleverd. Bestellingen kunnen afgehaald worden, of verstuurd worden mits betaling van 10€ verzendkosten.

Newborn-sessie

Wat moet ik meebrengen bij een newborn sessie?

Breng altijd voldoende eten, pampers en vochtige doekjes mee. Haakte oma een dekentje, ontwierp je zelf je geboortekaartje of gebruikte je een speciaal ontwerp om je doopsuiker te presenteren, breng dit dan zeker en vast mee. We verwerken dit in de sessie en maken er een uniek plaatje mee.

Kan grote broer/zus mee op foto?

Uiteraard kan dit! Dan kies je voor pakket large/extra large. Omdat een newborn sessie doorgaans 3 tot 4u verloopt (incl voedingen, pamperwissel, knuffelmomenten) raad ik aan dat grote broer/zus ofwel aan het begin van de sessie of aan het einde gebracht wordt. Hierdoor duurt het voor hen niet lang, en blijft het voor iedereen leuk.

Wat is het verschil tussen een newborn sessie “Mini” en “Medium”?

Een newborn mini-sessie duurt eerst en vooral veel korter. Hierdoor is er minder tijd om de baby in slaap te sussen, en maken we grotendeels wakkere foto’s …al dan niet ingebakerd. Het aantal poses is bovendien beperkt (2 à 3 op het kussen, en 1 prop naar keuze en in overleg). Een newborn mini is uitermate geschikt voor wie enkele foto’s wil van zijn pasgeboren kindje, en geen volledige reeks.
Kies je voor een medium sessie, dan breiden het aantal poses zich uit; zowel op het kussen als in gebruik van props. We proberen ook altijd eerst de baby in slaap te sussen vooraleer we over gaan tot de meer geposeerde poses.

Hoe laat begint een newborn sessie?

Een newborn sessie start rond 10u en kan soms uitlopen. Denk eraan iets mee te brengen om de eerste honger te stillen. Water, frisdrank, koffie en thee zijn aanwezig.

Kan een newborn fotosessies ook op verplaatsing?

Ik heb ervoor gekozen om enkel newborns te fotograferen in mijn gezellig in-huis studio waar al het nodige materiaal voorhanden is.

Wanneer vindt een newbornsessie plaats?

Ik fotografeer newborns bij voorkeur tussen de eerste 10-14 dagen na hun geboorte. Ze slapen dan dieper, laten zich makkelijker poseren, en hebben minder last van baby-acné.

Wanneer boek ik het beste een newbornsessie?

Om zeker te zijn van een plaatsje is het aan te raden reeds te boeken tijdens de zwangerschap. Op basis van de uitgerekende datum, wordt een voorlopige datum vastgelegd. Beval je vroeger/later, dan blijft er ruimte om te verschuiven.

Baby-sessie

Hoe lang duurt een babysessie?

Net zoals bij een newborn-sessie zijn er verschillende pakketjes waaruit je een keuze maakt, en kan een baby sessie een half uur tot anderhalf uur duren

Wat is de beste leeftijd voor een babysessie?

Mijlpalen is het eerste levensjaar van jullie kindje zijn 3-4 maand wanneer ze vanuit buiklig hun hoofdje optillen, en 7-8 maand wanneer ze stevig zitten. Het eerste levensjaar wordt regelmatig afgesloten met een cakesmash waar ze mogen voelen en proeven van hun eerste taartje.

Sitter-sessie

Wat is een sitter-sessie?

Een sitter-sessie is een korte sessie specifiek voor baby’s (7 tot 9 maanden) die stevig zitten, en nog niet kruipen, of lopen. Er is eventueel aangepaste kleding aanwezig die je vrijblijvend mag gebruiken. Uiteraard staat het je vrij zelf een kledingsetje mee te brengen.

Cakesmash-sessie

Wat moet ik meebrengen?

Breng zeker en vast een plastic zakje mee zodat je na de cakesmash de vuile kleertjes kan opbergen.

Vergeet ook geen handdoek/washandje. Ook wanneer je geen badsessie boekt, steken we kindje even in bad zodat hij/zij proper mee naar huis kan.

Mag ik zelf een cake meebrengen?

Uiteraard mag dit. Je ontvangt dan een besteltegoed t.w.v. 20€

Wanneer boek ik een cakesmash?

Wil je graag foto’s uit je cakesmash gebruiken voor een uitnodiging of bedankkaartje, dan boek je best 4 tot 6 weken voor de verjaardag.